Home » , , , » MLM : Pelanggan Banyak Karenah

MLM : Pelanggan Banyak Karenah

Written By Muhammad Faiz Mohamed Saaid on Monday, March 24, 2014 | 7:51 PM


Salam sejahtera semua pembaca blog rumah mesra ceria. Alhamdulillah, saya harini berbesar hati nak cerita tentang karenah pelangggan , tak kisahlah dalam apa jua business korang tengah buat sekarang. Tapi kebanyakkannya memang lebih kurang lah semua akan menghadapi pelanggan macam ini.

Suka survey harga sampai tak beli
Jenis macam ni kadang kadang kena sabar, kadang kadang kita pun memang suka survey dapatkan produk tu murah dan paling murah. Paling tak tahan pulak tuh, dia minta konsultasi dari orang lain. Hahaha, memang sebenarnya tak bagus, jadilah orang yang bertanggungjawab. Barang yang kita jual, jangan lepas tangan je.

Pentingkan KUALITI
Kalau dapat jenis macam ini, memang bagus, sebab mereka ini pentingkan kualiti tanpa fikir harga. Mereka tahu mana yang bagus dan mana yang tak bagus, sanggup bayar lebih dan sebagainya. Kita sebagai penjual, mesti pula jaga pelanggan begini. Jangan janji merapu je, servis tak bagus dan sebagainya.

Nak barang cepat
Ada pula yang suka barang nak cepat, memanf jenis ni ada yang berkira dan ada juga yang tak berkira, janji barang cepat sampai. Ada yang marah marah kalau barang lambat. Ada yang suka COD dan bayar bila dapat barang. Hoo, jadi macam ni kena rajinlah simpan stok banyak sikit, kena keluar duit dulu

Oklah , idea ni dapar dari abam penjejak bayang Huzair Bahrin. Nanti saya cuba dapatkan dia jadi penulis tamu blog rumah mesra ceria. Doakan saya berjaya hehe, otai banyak pengalaman.

0 comments:

Post a Comment