Home » , , , , » Tips SEO: Blog vs Facebook

Tips SEO: Blog vs Facebook

Written By Muhammad Faiz Mohamed Saaid on Tuesday, March 25, 2014 | 11:37 PM

salam sejahtera semua, kali ini, saya nak cerita sikit je pasal facebook dan blog ini. Hooo, ada orang kata sekarang ni zaman facebook, nak buat sales banyak guna facebook. Tapi itulah, saya ni bukanlah pandai sangat pasal facebook, saya lebih suka kepada blog, nampak macam lambat, tapi ada juga powernya. Kalau nak tahu power sebuah blog yang hebat, jom tengok gambar dibawah, kredit kepada owner gambar ni, saya search google je. 

tips,seo,blog,facebook,sales,trafik,tinggi,
kredit google

Blog di bawah KAWALAN KITA !!!

Sebenarnya, ramai je dah tahu benda ini, dengan Facebook sekarang pun sukar nak ramal algorithm newsfeed, kenakan bayaran kepada Fb Ads, jadi sukar juga nak orang lain baca newsfeed kita. Paling best kalau buat dengan blog, semua benda kita boleh kawal. Hooo, tapi nak suruh orang masuk tuh, kenalah bikin SEO blog bagi jadi lagi power. Hooo kalau korang tengok kat atas tu pun ialah satu infografik SEO yang mantap. Memang kalau search kat internet, gambar ini kiranya yang paling awal keluar dekat carian image google. jadi, kat sini kalau korang rajin, cuba senaraikan ada 10 kelebihan blog berbanding facebook.


Facebook Kena Bayar

Hahaha, ada satu point yang menarik di sini, kalau nak ramai tengok newsfeed kita, kita kena bayar kat facebook, tapi dengan google, atau kuasa SEO blog, google yang bayar kita sebab kita buatkan ramai orang baca content kita, maknanya google bayar atas dasar trafik. Hoo, jadi macam dah terbalik, fb Ads kena bayar kalau nak trafik tinggi. Tapi GOOGLE bayar kalau trafik kita TINGGI huhuhuu

0 comments:

Post a Comment