Home » , , » ETSI THE SMS BLASTER

ETSI THE SMS BLASTER

Written By Suharmi Abdul Talib on Wednesday, April 16, 2014 | 1:09 PM



22/23 mac lepas aku join kelas ETSI ADVANCED kat saujana impian kajang. dgn sejumlah bayaran, aku rasa ilmu yg diturunkan dan software yg aku dpt nih mmg power. Especially utk org berniaga mcm aku nih. apa tu ETSI??

maksud nya ialah Effective Tools to Spread Information. bahasa mudah kita guna sistem SMS utk war war kan produk atau servis yg kita tawarkan. zaman teknologi skrg, dah ramai mampu nk guna handphone. x kira peringkat umur. Budak2 skolah darjah 6 pun dah start guna. makcik kantin makcik cleaner indon pun dah ada handphone sorg satu. tak kira smartphones atau phone biasa, setiap satunya ada ciri2 basic iaitu call atau SMS. So SMS amat sesuai utk lah utk kita guna system ni utk approach pelanggan.

melalui SMS ini lah, penggunaannya dpt kita manipulate utk meningkatkan bisnes kita berlipat kali ganda. ka ching! ka ching! sekali click jer bro, boleh sampai sehingga 50,000 org! ramai tu! tak perlu software, tak perlu hardware. tak perlu nk install pape. just register, byr, dan guna. semudah ABC! :) x kira bisnes apa pun, boleh guna. xde masalah. sistem ETSI ni dah ada function yg sesuai utk memudahkan pengguna x kira apa jua bisnes. janji ayat mau power! hehehe


SEND SMS
ni function paling basic. boleh masukkan no fon sebanyak mana yg korg ada. dan masukkan sms yg dihajati, dan dgn 1 click sahaja, ramai akan dpt tau ttg produk atau servis yg korg tawarkan. best giler! boleh jugak edit header dan footer sbg call to action. sbg contoh sms yg sesuai :

"selamat sejahtera kepada anda, semoga sihat sejahtera di hari yg indah ini, saya doakan perniagaan anda maju dan laju seperti kuda!

suharmi talib, CEO, vitacravers"

ni contoh lah. korg bleh cipta ayat yg lg power utk menarik perhatian pembaca penerima sms korg.

SEND SMS MODULE
function ni sesuai utk shaklee independent distributor yg awesome mcm aku nih (perasan seh). sebab, kita boleh hantar message secara berkala. maksudnya, dalam masa sebulan, kita boleh hantar 3 sms kepada customer kita. mcm mana tu? sebagai contoh, katakan lah dia beli set kurus shaklee dgn aku. set ni ada omega guard, lecithin, alfalfa, dgn cinch shake mix. setiap produk ni jangka hayat dia sebulan. so, kita bleh guna function ni utk hantar sms kat di pada hari kedua, ke lima belas dan hari ke 27 dia guna set kurus shaklee ni. nak tulis apa dlm setiap sms tu? haaa, contoh yg ak buat

sms pertama (hari kedua dia guna set kurus shaklee)
apa kabar #nama#,di harap sihat sejahtera. jgn lupa makan set kurus shaklee seperti yg saya ajar sebelum ni.

sms kedua (hari ke 15)
assalam #nama#, moga sihat ceria dan bahagia hendaknya di samping keluarga tersayang. mcm mana dgn produk set kurus shaklee? ada perubahan? dpt buang lemak degil dari badan?

sms ketiga (hari ke 27)
perhatian kepada encik/cik #nama#, saya yakin set kurus shaklee di tgn encik sudah nk habis. saya syorkan encik teruskan amalkan set kurus shaklee utk keputusan yg memuaskan. hendak order? sila hubungi saya di talian 0196346216.

bile kita dah set kan sms module ni dalam sistem, kita bleh rileks. sbb sistem akan auto send pada hari ke berapa yg kita tetapkan. x kisah tarikh bile. so kita lebih mudah nk follow up customer dgn sistem sms module nih.


SMS BIRTHDAY WISH
Function ni special sket. sbb kita boleh send sms birthday mengikut tarikh lahir org tu. sms ni bertujuan utk rapatkan hubungan dgn customer kita, bukan utk bua sales. Di samping add value dalam perniagaan kita. kalo org wish birthday kat kita mesti la kita rasa seronok kan. dan kita rasa dihargai dan terharu sbb ada org igt birthday kita. sbg peniaga, function ni sgt penting ye. customer akan rasa dihargai bila kita wish birthday kat diorg melalui sms. dan customer akan rasa lebih seronok utk berurusan dgn kita. :)


SMS ALERT
function ni pulak sesuai utk peniaga remind customer ttg promosi yg sedang berlangsung atau promosi yg akan tamat. create ayat cemas, atau ayat sentap yg dpt menarik perhatian customer. supaya diorg tidak terlepas dgn promosi yg sedang berlangsung. function ni mmg selalu kita tgk kat banner, bunting, iklan tv atau newspaper. byk hypermarket buat mcm ni. hehehe.


DEDICATED NUMBER
selalu kita tgk iklan kat tv berbunyi "berminat dgn produk kami? sms kan MINAT ke 32332."  kalo iklan lain plak, sms kan ON SENTAP ke number sekian sekian. haaa, function ni namanya dedicated number. tujuan function ni adalah utk sedut database. apa itu database? database ni adalah maklumat prospek, potential customer kita. seperti nama, nombor handphone, alamat, DOB, dan lain lain. yg penting nama dan nombor handphone kena ada. bru sng nk blast sms, hehehe. database amat penting ye. lg byk database, lg byk peluang utk bisnes anda go boom! sbg contoh, utk peniaga restoran,boleh guna function ni. boleh adakan pertandingan cabutan bertuah. sbg peluang utk sedut database. customer yg dtg makan dgn rm5 ke atas layak utk masuk. customer bleh sms kan nama, alamt, tarikh lahir ke dedicated nombor yg telah ditetapkan. standard la kan kalo sorg makan kat restoran kurang2 rm5. so ramai bleh join cabutan bertuah ni. dan database2 ni yg kita dpt ni amatlah berharga. boleh follow up customer, boleh wish birthday kat diorg.


so far sistem ni amat menarik kepada peniaga.tak kira lah berniaga apa, kedai makan, clothing, servis bekam, jual shaklee, dropship, DS, bakery, brg2 dari china dan sbg nya. dgn bayaran yg berpatutan, insyaAllah bisnes anda akan naik berlipat kali ganda. berminat dgn sistem ni? layari www.etsi.com.my


suharmi talib,
0196346216,
FB : Vita Cravers

Suharmitalib.blogspot.com.my

1 comments:

  1. Saya pun pergi seminar dan dapat System ETSI . Memang amat berguna dan menjimatkan masa.

    ReplyDelete