Home » » Padang pasir di arab

Padang pasir di arab

Written By Ayu Othman on Thursday, April 3, 2014 | 4:39 AM

Assalamualaikum...
Apa kabar semua.ini pertama kali sy tulis entry utk blog ni..
rasa just nk berkenalan dulu ya...

Sy tinggal di arab saudi,6 tahun setakat ini.alhamdulillah rezeki suami di sini.
Utk entry pertama ini sy nak sajikan anda dgn gambar di skita padang pasir yg popular di bumi riyadh.
Nama nya adalah THE RED SAND.

kenapa panggil the red sand ek?
Sb nya...krn pasir nya.berwarna oren kemerahan.pasir sgt2 halus dan masyaAllah terlalu2 cantik.
Tak percaya??
Tengok ni....


Sekarang ni musim sejuk di arab saudi.
Di saudi,tanah arab ni ada 2 musim..
Musim panas...suhu paling tinggi pernah sy rs setakat ini ada 50c...subahanallah....
Dan ada musim sejuk...ya mmg saudi ada musim sejuk,bukan panas sepanjang tahun.musim sejuk ni biasa dr bulan 11 hingga bulan 4....suhu paling sejuk pernah sy rs adalah 0 c.belum lagi merasa bawah dr kosong lagi..negetif belum pernah rs.

waktu sy ke red sand tu da hujung2 musim sejuk,dlm abaya tu 2-3 lapis gak baju.phew....





Suami tgh bentang tikar di tengah padang pasir.
Org arab mmg suka picnic jd kami ni mmg da terikut la...hihihi



Our ride in saudi.jgn confident sgt,sb byk kes tayar terbenam dlm pasir yg halus ni.tp masyaAllah org2 sini kalo nmpk kete sapa2 tersangkut,mmg masing2 cukup membantu.




Di samping lihat gambar ini,sy ada tulis mutiara kata utk pedoman bersama.
MasyaAllah...


Sy dgn anak2...masyaAllah bukan senang nk panjat gunung pasir ni,pasir nya halus mmg terbenam je kaki.
But my son manage to climb...sy ni ketawa je lebih...heheheh tu x sampai2 atas tu.



Husband.my idol.satu manusia yg kuat jiwa dia.byk soal hidup ay belajar dr dia.masyaAllah.alhamdulillah kulli hal



Setakat ni entry kali ni ya...
Nnt free2 lagi sy tulis lagi k.
kita borak pasal abaya pula ya....insyaAllah


Love...
Yuslida-akak spec pink-





0 comments:

Post a Comment