Home » , , , , » Tak perlu sexy ketika workout

Tak perlu sexy ketika workout

Written By Ayu Othman on Tuesday, April 8, 2014 | 12:37 PM

Assalamualaikum...
Sy tertarik nak menulis mengenai wanita islam yg pg ke fitness center dan apa mereka pakai.
Pesan sy.....

Jgn terpengaruh.
tak perlu sexy ketika workout di hadapan public
Jgn fikir org menutup aurat x bole workout di fitness center.
Sy pernah join fitness 1st dan join class drg hari2 masa lps pregnant aaron,dan masa tu sy fully tutup aurat dan ya,mmg x nmpk stylish & stylo like other aweks....but who cares????
Yg penting kasut sy kacak.
spring blade tu...hehhehhehehe....




Then,sy mula rs,xsesuai pula wanita islam workout bercampur dgn lelaki ajnabi,walau menutup aurat tp lenggok tubuh waktu workout tu mungkin buat ada yg terpandang...walau tiada niat kita.
Apatah lagi waktu itu sy da join zumba,body balance dan mcm2 kelas yg fitness 1st buat.
Kita tiada niat,tp....lebih baik elak.
Wanita,sumber fitnah dan lebih baik kita jaga diri kita dr terlibat.
Bukan suruh jgn workout....
Kene faham ni.
Tp better cari yg khas utk perempuan sj dan jika punya motivasi yg kuat,Do it at home.

I do follow micheal jillians workout at home.download,letak kt tv..follow....best!
Nak pakai apa,sexy mana,nobody cares...yg penting,AURAT terjaga.
Badan kita,utk yg layak lihat sj.
Bukan sapa2 bole tgk,itu hak kita,kebebasan dlm Islam...kita bebas memilih siapa yg bole tgk,siapa yg x bole.
Yg penting,fikir lah dosa tidak menutup aurat tu apa...
apa yg nabi kita nampak sewaktu peristiwa israj mikraj...
Seksa wanita yg tidak menutup aurat sewaktu di dunia.
Jika berima pd Allah dan percaya pd hari akhirat,tutup lah aurat.
Selamatkn diri kita,suami kita,ayah kita,adik beradik lelaki kita dpd diseksa diakhirat kelak akibat kedegilan kita tidak mahu mnutup aurat.

Yg bole ditunjuk kn ialah: muka dan kedua telapak tgn.
Utk lebih info...buka surah an nur.
Jom....insyaAllah...hari ni selangkah ke arah menutup aurat yg sempurna.





Till then..
Xoxo
Yuslida othman

1 comments: